Rapport om Pride-Ugens Aktiviteter


Den Røde Garde – København (Konstruktionskomité)

 

Komitéen for opbyggelsen af den Røde Garde – København afslutter hermed dens propagandaarbejde i anledningen af Copenhagen Pride Week, der løb fra den 15. til den 20. august i år. Denne rapport er en evaluering af ugens aktiviteter, samt en evaluering af selve Priden og en række forslag som vi danske kommunister bør arbejde ud fra med hensyn til queer-kampen i Danmark, og for opnåelsen af vores endelige mål—nemlig afskaffelsen af kønssystemet, kapitalismen og imperialismen. Alle disse kampe er nemlig én og samme kamp, altså kampen for opbyggelsen af folkets demokratiske kontrol over alle dele af samfundet, uanset om der tales om skoler, plejehjem, arbejdspladser, boligblokke, offentlig transport, religiøse institutioner eller politiet. Realiseringen af dette mål, altså opbyggelsen af et egentligt demokrati, kan kun opnås igennem den væbnede og organiserede kamp mod de systemer der holder danskerne og verdens folk nede, altså dermed folkekrig mod patriarkat, imperialisme, halvfeudalisme og kapitalisme, og kulturrevolution mod resterne af disse systemer indtil både vores samfund og vores sind er frie af undertrykkelse.

 

Vores Projekter og Mål under Pride-Ugen

Under Pride-ugen havde vi en række mål for vores arbejde:

  1. At sprede viden om transkønnedes og interkønnedes forhold i Danmark på en revolutionær og masseorienteret måde.
  2. At begynde arbejdet der vil etablere den Røde Garde og senere det Kommunistiske Parti som den ledende kraft i queer-folkenes frihedskamp.
  3. At tilbyde et revolutionært perspektiv på en ellers meget socialliberal og kommercialiseret kamp.

Det ønskede vi at opnå igennem de følgende metoder:

  1. Uddelingen af omkring 300 flyers omhandlende queer-folks forhold i Danmark, perspektivet for afskaffelsen af køn, Stonewalloptøjernes relevans og arv, og queer-kampen i Filippinerne under kommunistisk ledelse, til især Pride-paraden og aktiviteterne ved Pride Square og Regnbuepladsen.
  2. Distribueringen af den danske oversættelse af Kønsnihilisme: Et Anti-Manifest, en radikal anarkistisk analyse af kønssystemet og den etablerede queer-feminismes fiasko, i forskellige autonome massemiljøer.
  3. En graffiti-kampagne med stencil-arbejde ved togstationer i ghetto-områder, hvor revolutionære slogans og symboler kunne bruges til at skabe en ’tilstedeværelse’ med hensyn til gadebilledet.

agitprop

 

Arbejdets Forløb

I løbet af ugen gik det op for os at vi ikke havde forberedt os grundigt nok, og meget af arbejdet led under dårlig forberedelse. Vores flyers og pamfletter blev først lavet i starten af ugen, og grundet vores økonomiske situation var meget af materialet i dårlig kvalitet. Til gengæld blev der startet gode samtaler med folk under arbejdet, og materialet blev læst af mange forskellige mennesker i queer-miljøet og det autonome miljø.

På grund af dårlig forberedelse og personlige problemer hos en af kadrerne, kunne det ikke lade sig gøre at udføre noget graffiti-arbejde. Desuden blev vores flyer- og pamfletkampagne begrænset af disse omstændigheder. Derudover viste en af vores autonome kammerater sig at være upålidelig da de ikke fik uddelt materiale på grund af tømmermænd.

Alt materialet bortset fra fire pamfletter og en lille stak flyers blev dog uddelt, og en kadre efterlyste flere flyers.

Under vores Pride-arbejde gik det også op for vores kadrer og autonome kammerater hvor dybt kommercialiseret Priden er. Ved at være sponsoreret af store virksomheder som McDonald’s eller Netto, flås ethvert revolutionært klasseperspektiv ud af queer-kampen. Copenhagen Pride repræsenterer et opportunistisk og borgerligt lederskab af den queer massebevægelse i København, og får sammen med organisationer som LGBT Danmark og partier som Socialdemokratiet, Venstre eller Enhedslisten drejet queer-kampen hen mod reformisme og socialliberalisme frem for den revolutionære kamp som queer-kampen historisk har været. Faktisk afholdes Priden i København ikke engang på årsdagen for Stonewalloptøjerne længere, hvilket ellers tidligere var dens forbindelse til revolutionær kamp.

Den danske stat besluttede sig i år for at blande sig yderligere i Priden, og slap hjemmeværnet og politiet løs under dække af at ”beskytte Priden mod terrortruslen”. I virkeligheden er denne slags politi- og militæraktiviter altid i første række for at forhindre revolutionære aktioner fra massernes side, og kun sekundært for at beskytte mod terror. Tværtimod er det politiet der repræsenterer terror, da de fleste queer-folk fra mindre progressive områder i landet end Indre København nok ikke kan se en større trussel mod deres levevis end politiet og andre reaktionære institutioner, såsom den patriarkalske familie, som politiet beskytter.

pigs

 

Evaluering og Arbejdet Fremover

Fremover må enhver propagandakampagne forberedes flere uger forinden, og der må laves større mængder materialer. Desuden er det vigtigt at materialet er i bedre kavalitet, hvilket kan sikres igennem enten kadrernes kontaker eller igennem en bedre financiel situation.

Vi bør støtte os op af nok sympatiske kammerater til at en enkelt persons udisciplin ikke påvirker det overordnede arbejde, og vi bør sikre os at enhver enkelt kadres arbejde kan udføres af andre kadrer hvis uløselige personlige problemer skulle opstå.

Derudover bør vi altid have et overskud af materialer, da vi bør få vores budskab ud til så mange folk som muligt. Vi bør derfor også uddele materialer i flere forskellige miljøer, både venstreorienterede og masseorienterede miljøer. Vores materiale skal være letforståeligt, konkret og revolutionært, og skal være baseret på konkret social efterforskning og klasseanalyse.

Med hensyn til vores queer-kampagne her var dybdegående social efterforskning allerede klaret på grund af vores queer kadrers erfaringer og kontakter, men i fremtiden vil det være nødvendigt at udføre grunddig social efterforskning før en kampagne.

Vi fastslår desuden at en massepolitisk linje bør vedtages i komitéen—denne linje skal være vejledende for vores massearbejde, og skal baseres i vores erfaringer fra massearbejdet indtil den Røde Gardes officielle grundlæggelse. Denne linje skal være en konkret anvendelse af masselinjen som teori i den københavnske sammenhæng.

Med hensyn til Priden foreslår den Røde Garde at der skal opbygges et rødt og revolutionært alternativ og perspektiv til/på Priden og queer-kampen. Vi ønsker fremover at deltage i den reformistiske Pride-parade som organisation med egen vogn i paraden (når det økonomisk kan lade sig gøre), og opfordrer andre revolutionære i København til at gå sammen med os for at opnå dette mål. Vi vil også fremover markere årsdagen for Stonewalloptøjerne hvert år, og ønsker på disse måder at bringe queer-kampen tilbage på den revolutionære vej. Det er kun igennem kommunistisk organisation at masserne, altså i denne sammenhæng Danmarks queers, kan opnå betydningsfulde reformer, og forsvare dem på en måde der bidrager til massernes (især queer-folkenes) erobring af den politiske magt.

 

LÆNGE LEVE QUEER-KAMPEN!

LAD OS OPBYGGE ET RØDT OG REVOLUTIONÆRT PERSPEKTIV PÅ PRIDEN!

LÆNGE LEVE DEN DANSKE REVOLUTION!

AL MAGT TIL FOLKET!

 

DEN RØDE GARDE – KØBENHAVN

(KONSTRUKTIONSKOMITÉ)

August 2017

Skriv en kommentar